سبک دکوراسیون ژاپنی چیست و چگونه آن را اجرا کنیم؟
در رابطه با سبک دکوراسیون ژاپنی باید به این موضوع اشاره کرد که در مبحث طراحی خانه و سبک دکوراسیون ژاپن، شباهتهای بسیاری به سبک اسکاندیناوی وجود دارد.
زیبایی شناسی هر یک از این سبکها، بر سادگی، عناصر طبیعی و راحتی متمرکز است. بنابراین هیچ جای تعجبی از نظر شباهت این دو سبک وجود نخواهد داشت.
در این سبک که تحت عنوان جپاندی نیز از آن یاد میشود ما شاهد ترکیب ظاهری سبک ژاپن و اسکاندیناوی هستیم. اگرچه که این روند ترکیب و ایجاد سبک، یک نگاه بسیار جدید به نظر میرسد اما ما در این مقاله قصد داریم این سبک از دکوراسیون را مورد بررسی قرار دهیم.
برای آشنایی با سبک جپاندی یا دکوراسیون ژاپنی همراه ما باشید.
سبک دکوراسیون ژاپنی چیست؟
به گفته لنی کالاس که یک طراح و دیزاینر محسوب میشود: طراحی جپاندی (Japandi) ترکیبی از عملکرد به سبک اسکاندیناوی و مینیمالیسم روستایی ژاپنی به حساب میآید. این سبک به منظور ایجاد احساس هنر، طبیعت و سادگی شکل گرفته است.
با توجه به نظرات لنی کالاس و برخی دیگر از طراحان و تحلیلگران حوزه سبک شناسی؛ سبک دکوراسیون ژاپنی با نام جپاندی، یک همجوشی یا تمرکز بر خطوط تمیز تلقی میشود که فضاهای روشن و رنگهای روشن را در بر میگیرد.
همچنین ترکیبی کامل از عملکرد و فرم در این سبک وجود دارد که به منظور همجوشی عناصر ذکر شده، ایجاد خواهد شد. این امر فضایی خاص و متفاوت، علاوه بر نمایش ظاهری نیز، در ذهن مصرف کننده تداعی خواهد کرد.
عناصر سبک دکوراسیون ژاپنی کدامند؟
تلفیق و همچنین ترکیب کامل ژاپنی و اسکاندیناوی، طراحی جپاندی را میآفریند. این سبک روی طرحهای ساده و مینیمالیستی تمرکز دارد که از نظر زیباییشناختی بسیار دلپذیر است.
لازم است بدانید که عملکرد این سبک بسیار ریشهدار نشان داده میشود و دلپذیری آن را تنها به مشاهده گذری و سطحی در صفحات اینستاگرامی محدود نخواهد شد.
با توجه به آنچه که محققین و طراحان این سبک مطرح کردهاند، در مواجهه با این سبک، باید چنین انتظاری داشته باشید که انبوهی از مواد طبیعی، رنگهای خاموش، خطوط تمیز و وجود حداقل وسایل در عین حال به شکل خوب و منظم برای شما نمایان شود.
به طور ساده، مطلب بالا به این معنا است که سبک دکوراسیون ژاپنی، یک طراحی پراکنده نیست بلکه اگر پراکندگی در این سبک مشاهده میکنید باید بدانیدکاملا عمدی ایجاد شده است.
سبک جپاندی دارای ساختاری زیبا است که بر اساس تمرکز بر کیفیت متریال موجود و قطعات دست ساز، بر فراز ساختارهای ارزان قیمت، شکل میگیرد.
همچنین استفاده از رنگهای خنثی و انتخاب رنگهای متفاوت برای تکمیل مبلمان و لوازم جانبی در سبک دکوراسیون جپاندی مشاهده میشود.
به طور معمول انتخاب پالت های آرام و مسالمتآمیز، از جمله انتخاب رنگهای زمینه روشن در این سبک گنجانده میشود. نکته حائز اهمیت این است که استفاده از این نوع رنگها در حقیقت بسیار معنیدار و ظریف، قابل انجام شدن هستند.
علاوه بر تمام آنچه ذکر شد سبک جپاندی اغلب، بر پایداری تاکید دارد. وجود مواد طبیعی و طرحهای ساده، این سبک را به یک دکور سبز تبدیل کرده است.
امروزه با توجه به اینکه بیشتر مصرفکنندگان به دنبال زیباییهای طبیعی بوده و دوستداران محیط زیست هستند، محبوبیت زیاد سبک دکوراسیون ژاپنی تعجب چندانی نخواهد داشت.
چگونه سبک ژاپنی و اسکاندیناوی با یکدیگر هم جوشی دارند؟
اگر با طراحی اسکاندی یا اسکاندیناوی آشنا باشید، بدون شک با مفهوم Hygge مواجه شدهاید. این واژه بیانگر مفهوم دنج و مهربان در طراحی اسکاندیناوی است.
اصولا خانه باید محل حرم و آرامش باشد به طوری که هر بار و هر زمان در آن وارد شوید و قدم بگذارید، احساس راحتی در شما ایجاد شود.
چنین ایدهای با مفهوم ژاپنی wabi-sabi ، به معنای اینکه زیبایی در نقص وجود دارد قابل ادغام است. این ادغام منجر به ادغام و هماهنگی بین دو سبک ژاپنی و اسکاندیناوی میشود.
براساس آنچه گفته شد سبک دکوراسیون ژاپنی و اسکاندی با عنوان جپاندی در کنار یکدیگر قرار میگیرند. زیرا ریشه در سادگی و راحتی دارند. زیبایی شناسی مشترک این دو، با هم جمع میشود و سبکی را ایجاد میکند که هم آسان و هم پیچیده است.
در صورت وجود واگرایی این دو رویکرد نسبت به هم، اختلافات آنها در واقع مکمل یکدیگر به حساب میآیند. جایی که فضای داخلی ژاپنی است، فضای شمال اروپا روستایی نیز وجود دارد.
همچنین بهمنظور وجود واگرایی، در نمونهای غنیتر، رنگهای طراحی ژاپنی باعث میشود که پالتهای تند و واضح خانههای اسکاندیناوی از نظر بالینی یا سرما دچار هم پوشانی شوند یا از بین بروند.
چگونه میتوانیم به سبک دکوراسیون ژاپنی یا جپاندی خانه را تزئین کنیم؟
اگر از طرفداران مینیمالیسم و مفهوم Hygge هستید، چنین احتمالی وجود دارد که از قبل سبک دکوراسیون ژاپنی را تجربه کرده باشید.
برای ایجاد سبک جپاندی، روی مواد طبیعی مانند چوبهای نیمه تمام یا قطعات بامبو تمرکز کنید. این متریال باعث ایجاد احساس طبیعت و زیبایی ساده می شود.
لنی کالاس طراح مطرح سبک جپاندی، توصیه میکند از رنگهای خاموش و حاوی رنگ سبز روشن یا سبز کم رنگ استفاده کنید. به منظور ایجاد حس زندگی در فضای باز میتوانید از گیاهان و سبزی های طبیعی در خانه بهره بجویید.
کاهش شلوغی یک کلید موفق در دستیابی به سبک دکوراسیون ژاپنی محسوب میشود. این نوع زیبایی شناسی روی خطوط تمیز و فضاهای باز تمرکز دارد.
اگر اعضای خانواده شما فعال هستند لازم است که برای یافتن یک ظاهر مینیمالیستی، تلاش بیشتری انجام دهید. برای ایجاد میمنیمالیسم مصنوعی از ظروف طبیعی مانند جعبه و سبد یا صفحههای تاشو استفاده کنید. این روش به پنهان کردن موارد اضافی بدون هیچ سروصدایی به شما کمک میکند.
برای به دست آوردن کیفیت در ترکیبی که از دو سبک متفاوت به وجود آمده، لازم است ظرافت دکوراسیون اصیل ژاپن را در کنار بافتهای گرم و قطعات نرم اسکاندیناوی، حفظ کنید.
درحالی که هر دو ریشه موجود در سبک جپاندی، تاثیری منفعت طلبانه از خود نشان میدهند، حفظ احساس آرامش ذن مانند، در فضای خانه بسیار مهم است.
سبک دکوراسیون ژاپنی روی صنعت کار متمرکز است و به این معنا نیست که قرار است شما را از جریانات درونیتان دور کند. بلکه با آزمون متریالهایی در طول زمان قادر هستید یک پادزهر روشن برای فرهنگ یک بار مصرف ایجاد کنید.
برای تثبیت جریان درونی خود و مقابله با فرهنگ یک بار مصرفی، تمرکز را روی قطعات و متریالی انجام دهید که برای پایداری سیاره ما مناسب و ایمن است.
نتیجه گیری…
سبک دکوراسیون ژاپن که ریشه در تعاریف زیبایی شناسانه مینیمالیستی دارد، نمونهای فوقالعاده از یک طراحی خانه محسوب میشود. این سبک را علاوه بر فرهنگ روستایی و سبز ژاپن، در تفکر آرامش پسندی اسکاندیناوی نیز باید جستوجو نمود. همان طور که در این مقاله متوجه شدید به سبب شباهت این دو فرهنگ، از این سبک، به عنوان جپاندی نیز یاد میشود.
باید بدانید نکته حائز اهمیت در این سبک، تمایل به مینیمالیسم است که تاکیدی بر خلوتی و استفاده از حداقل متریال را مطرح میکند.
همچنین در این سبک به طبیعت بهای گرانی داده میشود زیرا به طور عمده تمامی قطعات مورد استفاده در سبک جپاندی ریشه در طبیعت و خلوص سادگی دارد.
شما برای آشنایی بیشتر با این سبک و انواع دیگر کافی است تیم سبک نگار را همراه خود بدانید.