کدام رنگ ها در اتاق کار معجزه میکنند؟
انتخاب رنگ برای خانه معمولا ساده است. شما میدانید چه رنگهایی را دوست دارید و احتمالا سایههایی کمرنگ و پررنگ از آنها را در خانه به کار میبرید. اما داستان رنگ ها در اتاق کار متفاوت است؛ چراکه این رنگها به طور مستقیم بر میزان فعالیت و عملکرد شما تاثیر میگذارند.
اگر نگاهی کوتاه به دادههای روانشناسی رنگها داشته باشیم متوجه تاثیر بسیار رنگ و نور بر بازده و تمرکز کاری میشویم. پس اهمیت دارد که برای اتاق کار خود در خانه چه رنگهایی را در دیوارها، وسایل و عناصر مختلف چیدمان به کار میبرید.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، سفید رنگی نیست که برای محیطهای کاری مناسب باشد. پس کدام رنگها انتخاب فوقالعادهای برای اتاق کار محسوب میشوند و قدرت معجزه دارند؟!
همراه تیم سبک نگار باشید و این رنگها را بشناسید که با داشتن یک اتاق کار حرفهای، تمرکز بیشتری بر فعالیتهای کاری خود داشته باشید.
رنگ ها در اتاق کار چه نقشی دارند؟!
در زمان انتخاب رنگ برای اتاق کار بهتر است کمی از سلیقه خود فاصله بگیرید؛ چراکه ممکن است رنگ موردپسند شما متناسب با هدف اتاق کار نباشد. به همین دلیل بهتر است برای رنگآمیزی دیوارها و حتی انتخاب رنگ وسایل اتاق کار خود از تاثیر رنگها باخبر باشید.
به عنوان مثال تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ بر روی تاثیر رنگ سفید انجام شد، نشان داد که این رنگ نمای بالینی دارد و در بیشتر موارد افراد با دیدن مداوم رنگ سفید احساس ترس و عدم استقبال میکنند.
از طرفی دیگر گفته میشود رنگهای روشن با انرژی فراوانی که دارند، رشد و تحرک را بیشتر میکنند. اما بسیاری از این انرژیها چیزی نیستند که در اتاق کار به آن نیاز داشته باشید. به عنوان مثال رنگ قرمز شدت احساسات مختلف را افزایش میدهد و احساس فوریت در انسان ایجاد میکند که در اتاق کار موجب افزایش اضطراب میشود.
به همین دلیل است که از این رنگ بیشتر برای فروش و بازاریابی استفاده میکنند؛ چراکه افراد با دیدن تابلوهای بزرگ قرمز رنگ احساس فوریت کرده و تصور میکنند باید همین حالا از این فروشگاه خرید کنند. علاوه بر اینکه رنگها روی روحیه انسان تاثیر دارند، درصد اشباع آنها نیز تا حد زیادی در این تاثیر نقش دارد. پس بهتر است کمی بیشتر با تاثیر رنگها بر خلقوخو آشنا شویم.
تاثیر رنگ ها در اتاق کار بر خلقوخو چیست؟
اولین بار آنجلا رایت روانشناس مشهور رنگ، سیستم تاثیر رنگها را ایجاد کرد. خانم رایت اثبات کرد که رابطهای بین رنگها و رفتار انسان وجود دارد و در سال ۱۹۸۴ بعد از سالها مطالعه تئوری خود را با نام تئوری رایت به جامعه علم ارزانی داشت. امروزه روانشناسان همچنان از این سیستم به عنوان معیار روانشناسی رنگها استفاده میکنند.
خانم رایت با مطالعه ۴ رنگ اصلی نتیجه گرفت:
آبی: ذهن
رنگ آبی ذهن را تحریک کرده و به بهرهوری بیشتر آن کمک میکند. سایههایی از پالت آبی برای تمرکز در سیستمهایی که کار روتین دارند مانند حسابداری، ایدهآل است؛ چراکه تمرکز را بیشتر میکند.
قرمز: بدن
همانطور که گفتیم قرمز احساس فوریت ایجاد میکند و برای مشاغل فیزیکی همچون ساختوساز با بالا بردن سطح انرژی فوقالعاده عمل میکند.
زرد: احساسات
زرد رنگی است که احساسات را تحریک میکند و انتخابی هوشمندانه برای مشاغلی است که خلاقیت در آنها حرف اول را میزند.
سبز: تعادل
سبز رنگی از آرامش و اطمینان است؛ بنابراین برای مشاغلی که با منابع مالی سروکار دارند با جلب احساس اعتماد مخاطب فوقالعاده عمل میکند.
رنگهای ثانویه
زمانی که دو رنگ اصلی با یکدیگر مخلوط شوند با رنگهای ثانویه سروکار داریم. به عنوان مثال نارنجی ترکیبی از خلاقیت و شور و هیجان است؛ بنفش انرژی رنگ قرمز و آبی را همراه با یکدیگر دارد و رنگی است که با سلطنت و قدرت همراه است.
کدام رنگ ها در اتاق کار بهترین نتیجه را به دنبال دارند؟!
حال که اصول کلی رنگها و تاثیر آنها را شناختید زمان انتخاب رنگ برای اتاق کار است. این رنگها بیشترین تاثیر مثبت را بر عملکرد و تمرکز شما در اتاق کارتان میگذارند؛ بنابراین با انتخاب آنها بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
۱٫ سایههایی از رنگ سفید
ابتدای متن اشاره کردیم که سفید رنگی بالینی است؛ اما نه تمام سایههای آن. رنگ صدفی تاثیر منفی رنگ سفید را از آن میگیرد و با داشتن احساس پاکی و تمیزی، تمرکز را در اتاق کار ایجاد میکند. یکی دیگر از مزیتهای استفاده از این رنگ امکان ترکیب آن با تمام رنگهای دیگر است که دست شما را برای چیدمان باز میگذارد.
۲٫ آبی روشن یا سبز آبی
سبز آبی که ترکیبی از این دو رنگ را در برابر چشمها قرار میدهد میتواند هر فضایی را به یک اتاق بهرهوری تبدیل کند. البته باید توجه داشت که عناصر دکوراسیونی را یکنواخت با این رنگ انتخاب نکنید. علاوه بر این شدت اشباعی که از این رنگها به کار میبرید نیز اهمیت دارد.
۳٫ طوسی
طوسی یکی از بهترین رنگ ها در اتاق کار محسوب میشود. این رنگ که بین سفید و مشکی قرار میگیرد خلقوخو را خنثی میکند. البته باید دقت کنید که سایههای تیره آن را برای دیوارها انتخاب نکنید.
رنگ جذاب دیگری که نزدیک به طوسی است، ترکیب طوسی و آبی است که احساسات را پاک و تمرکز را تقویت میکند.
تیم سبک نگار نیز برای تولید گجت چوبی جک آپ از این رنگ معجزهگر استفاده کرده است که میتوانید آن را با رنگ بینظیرش به اتاق کار خود اضافه کنید. برای اطلاع از ویژگیهای این گجت چوبی به بخش فروشگاه سری بزنید.
۴٫ زرد پاستیلی
اگر اتاق کار شما به هدف خلاقیت تزیین میشود زرد را فراموش نکنید. با این حال درصد اشباع بالای این رنگ شاید انتخاب مناسبی برای دیوارها نباشد و چشم را خسته کند. به همین دلیل پیشنهاد میدهیم از رنگهای پاستیلی و سایههای کمرنگ آن بهره ببرید.
۵٫ رنگ قهوهای با درصد اشباع کم
قهوهای از جذابترین رنگ ها در اتاق کار است که با احساس قدرت و صمیمت همراه است، به خصوص اگر در دکوراسیون اتاق کار خود از وسایل چوبی در کنار آن استفاده کنید. این رنگ گرمای خوبی در اتاق ایجاد کرده و ذهن را برای شروع فعالیت آرام میکند. با این حال پیشنهاد میکنیم از تناژهای کمرنگ آن برای دیوارها استفاده کنید و قهوهای پر رنگ را در وسایل به کار ببرید.
کلام آخر
انتخاب رنگ برای اتاق کار آنقدر که تصور میکنید ساده نیست، تمامی عناصر رنگی که در این اتاق به کار میبرید بر روحیه شما تاثیر گذاشته و تعیین میکنند روز کاری شما چگونه پیش رود.
در بسیاری از موارد ترکیبی از رنگهای مناسب برای اتاق بهترین نتیجه را میدهد. به عنوان مثال ترکیب آبی با سفید یا زرد، یک اتاق کار خلاقانه و آرام ایجاد میکند که در افزایش بازده کاری شما موثر است. رنگها را میتوانید با اشکال و طرحهای متفاوت به دیوار اتاق اضافه کنید یا آنها را در وسایل و در ترکیب با رنگ دیوار به کار ببرید.
تیم سبک نگار در این بخش بهترین رنگ ها در اتاق کار را با شما درمیان گذاشت؛ با این حال بد نیست حالات و خلقوخوی خود را نیز برای چیدمان و رنگآمیزی اتاق کارتان در نظر بگیرید. شما دوست دارید اتاق کارتان چه رنگی باشد؟! در بخش نظرات منتظر شما هستیم.